Studie in beeld

Foto van het studiejaar 2009-2010

Voor de jury was er geen twijfel mogelijk over de winnende foto van de fotowedstrijd Studie in Beeld 2009-2010: 'Een mooi voorbeeld dat laat zien waar je studie je allemaal kan brengen.'


Foto van de week (38)

'Na het zien van patiënten met enorme voelbare levers, is 't soms ook tijd voor wat ontspanning. Ik ben degene in het midden', mailt Alev Karasu, studente Geneeskunde.


Foto van de week (37)

'Iets waar elke student zich op verheugt bij het thuiskomen na een lange lange tijd ... weten dat je huisgenoten er zijn om je gedag te zeggen', verzucht Rachel Loeve, studente Wijsbegeerte en Rechten.


Studie in Beeld fotowedstrijd

Het studiejaar 2010-2011 is begonnen. De nieuwe ronde is geopend. Doe je mee met de fotowedstrijd Studie in beeld? Stuur foto's in en ding zo mee naar mooie prijzen.


Foto van de week 36

Kunstenares Rivane Neuenschwander maakte een kunstwerk met de zogenaamde 'wishbands', te aanschouwen in het New Museum, New York. Foto uit een serie van Carlijn Potma, studente Kunstgeschiedenis.


Foto van de week (34) 2010

'Vandaag was het mooi, zoals u op deze foto kunt zien. Het was druk in Leiden, had ook te maken met het begin van de universiteit, veel studenten daar op de been', vertelt Gerrit Hiemstra bij het binnenlands weerbericht van 20 augustus 2010.


Foto van de week (26)

'Het zoontje van een van de projectdeelnemers, tevreden spelend met een ballon van de Universiteit Leiden. Terwijl wij met de coöperatie waar zijn ouders deel van uitmaken aan het vergaderen waren, mailt Merel de Herder, studente Talen en Culturen van Latijns Amerika en vrijwilliger bij de SIFE-Leiden.


Foto van de week (25)

'Kersenbloesems bekijken (hanami) is een typisch Japans fenomeen, maar voor de toerist is Japanners kijken misschien nog wel leuker!', mailt Dorette Bos, student Talen en Culturen van Japan.


Foto van de week (24)

'Tijdens het 'Concours Wetenschap en Wereld' worden op het Vrouwekerkhof spectaculaire groene drankjes geserveerd door Solar Powered Future Fish', blogt Jennifer Verkleij, studente Biomedische wetenschappen en Science Communication and Society .


Foto van de week (23)

'Tijdens de campagne ben ik in gesprek over het beleid dat een nieuwe regering zou moeten gaan voeren', mailt Brigit Homan, rechtenstudente.


Foto van de week (22)

'Uitzicht op het Olympische stadion vanuit het 'Studentenwohnheim' in München, mailt Rona Nisar, studente Rechten en Journalistiek & Nieuwe Media (JNM).


Film van de week (20)

12 mei 2010: het voetbaltoernooi om de Geesteswetenschappen Cup op het Universitair sportcentrum, gefilmd door Emy van Steekelenburg, studente Politicologie en Journalistiek en Nieuwe Media.


Foto van de week (19)

‘We veilen hier de meest uiteenlopende objecten, van verzilverde kippenpoothouders tot erotische netsuke’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het eens in handen gehad,’ vertelt studente Lidwien Wösten over haar bijbaan bij het Leidse veilinghuis ‘Onder de Boompjes.


Film van de week (17)

De gadgets van Apple zijn ook in Nederland mateloos populair. De Universiteit Leiden organiseerde mede hierom op 9 en 16 april een iPhone-workshop voor alle geïnteresseerden. De toestroom was overweldigend: de workshop was binnen de kortste keren vol.


Foto van de week (16)

'Das Glück ist in dir, Olympisch park in München', blogt rechtenstudente Rona Nisar in de fotoserie 'Studeren in het buitenland: Ludwig Maximilians-Universiteit Munchen'.


Foto van de week (15)

'Het is als student in Leiden niet raar om door de gangen van je faculteit te lopen en plotseling twee blonde, Hollandse meiden met elkaar Koreaans te horen praten', mailt Kim-Lan Jong Baw, studente Chinese taal en cultuur.


Foto van de week (13)

'Het wetboek is de beste vriend van een rechtenstudent. Artikelen markeren, verwijzingen noteren, het boek ziet er kleurrijk uit!', blogt Rona Nisar, studente Rechten en Journalistiek en Nieuwe Media.