Uitdaging en verbreding

Tijdens je studietijd ben je natuurlijk vooral bezig met studeren. Maar je kunt veel meer doen! Al deze extra activiteiten dragen bij aan je ontwikkeling en je voorbereiding op de arbeidsmarkt.
Als je je CV op een leuke en zinvolle manier wil opbouwen, denk dan eens aan:

Bestuurlijke activiteiten

Vrienden maken, samenwerken, een netwerk opbouwen, vaardigheden trainen en je cv aanvullen met praktijkervaring: allerlei voordelen die je kunt hebben door actief te zijn in het bestuur van een studie- of studentenvereniging, een universitaire commissie of een medezeggenschapsraad.
Als actief bestuurslid kun je ingezet worden voor taken als sponsorwerving, kascommissie, tekstredactie en het organiseren van congressen, bedrijfsbezoeken of reizen naar het buitenland. Maar het is natuurlijk niet alleen maar hard werken: het gaat ook om feesten, borrels, gala's, uitjes en sportwedstrijden. Wanneer je actief bent in een bestuur, kun je aanspraak maken op een bestuurdersbeurs.
Meer over: Studie- & studentenverenigingen

Medezeggenschap voor studenten

Medezeggenschap is een belangrijk democratisch recht. Op verschillende niveaus (opleiding, faculteit, universiteit of landelijk) kun je meebeslissen en adviseren over alle zaken die het onderwijs en de organisatie van de Universiteit Leiden betreffen. Je leert er bovendien veel van.
Ook kun je aanspraak maken op een bestuurdersbeurs.
Meer over:

Leids Universitair Studentenplatform (LUS)

In het LUS geven studenten advies aan het College van Bestuur over onderwijs en studentenzaken. Het platform is eveneens verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Iedere student kan zich aanmelden om actief te zijn in het LUS.
Leids Universitair Studentenplatform

Stages

Niet alle opleidingen hebben een verplichte stage in het onderwijsprogramma. Als dit bij jouw opleiding niet het geval is, denk dan toch eens aan het lopen van een (praktijk)stage. Een stage is vaak de meest relevante praktijkervaring die je op doet tijdens een studie. 
Meer over: stages

Honours Academy

Meer uitdaging tijdens je bachelor of je master?
Denk dan eens aan het Honours college of het Leiden Leadership Programme! 
Meer over: Honours Academy

Studeren in het buitenland

Een studieverblijf in het buitenland tijdens je studie is een leuke ervaring, goed voor je ontwikkeling en het staat prima op je CV. 
Meer over: Studeren in het buitenland | Stage & werk in het buitenland

Summer schools in Leiden of buitenland

Een summer school volgen is een leuke activiteit, en ook goed voor op je CV.
De meeste summer schools duren niet meer dan vier weken en kun je dan ook prima doen in de zomerperiode.
Summer / winter programmes

Verschillende faculteiten bieden zelf summer schools of geven een overzicht van relevante summer schools in het buitenland.

Meer uitdaging en verbreding bij faculteiten

Laatst Gewijzigd: 20-01-2016