Workshop Arbeidsmarktoriëntatie

Wat voor banen zou ik kunnen uitvoeren? Welke werkgevers zijn op zoek naar mij? En wat wil ik eigenlijk? En ook als je (ongeveer) weet wat  je zoekt, heb je de baan of stage van jouw keuze nog niet direct gevonden. Waar begin je dan met zoeken?   Deze workshop is bedoeld voor studenten en pas afgestudeerden die een beeld willen krijgen van de arbeidsmarkt waarin ze straks kunnen gaan werken.  We bespreken hoe je de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart kunt brengen en deze kennis helpt je om effectieve keuzes te maken tijdens je studie. Als je helder hebt wat je zoekt in een baan, dan helpt deze workshop om interessante werkgevers te identificeren, contacten te leggen en om uiteindelijk gericht te gaan solliciteren. Je krijgt praktische tips voor het zoeken naar interessante werkgevers en vacatures.   Wat je zoekt in een baan of werkgever, wordt bepaald door jouw specifieke kennis, vaardigheden, eigenschappen en ambities. Heb je hulp nodig om deze aspecten van jezelf helder te krijgen, dan is de workshop Self Assessment wellicht handig.


Wie mag er meedoen?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden en alumni tot een jaar na afstuderen. Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Data en kosten

Data: zie agenda!
Kosten: € 7,50
Deelnemers: maximaal 12 personen

Aanmelden

Online inschrijven

Denk ook eens aan.....

  • Wellicht dat je na deze workshop de mogelijkheden die je hebt gevonden nog nader wilt bespreken in een individueel adviesgesprek.
  • Als je er klaar voor bent om gericht te gaan solliciteren, is de workshop CV, Sollicitatiebrief en LinkedIn profiel waardevol.
  • Wil je samen met anderen (eenmalig of periodiek) actief aan je arbeidsmarktoriëntatie of sollicitaties werken onder begeleiding van een expert? Geef je dan op voor de Career support!

Laatst Gewijzigd: 05-09-2016