Groot stemonderzoek gestart onder studenten

Vorige week is een KiesLeiden groot kiesonderzoek gestart onder Nederlandse studenten over de universitaire verkiezingen, waarvoor de opkomst keer op keer zeer laag is. Alle studenten van de Universiteit Leiden hebben per e-mail het verzoek gekregen hun mening te geven op 25 stellingen over studenteninspraak. Stellingen over de verkiezingen, de universitaire politiek en de zin of de onzin daarvan.


Het onderzoek

KiesLeiden borduurt voort op het scriptie-onderzoek van Geert van der Varst, student politicologie en voormalig voorzitter van de Universiteitsraad. Hij heeft zijn scriptie inmiddels afgerond en studeert op korte termijn af.  
 
Het onderzoek van KiesLeiden is erop gericht tot een plan van aanpak te komen, gebaseerd op het waarom van de geringe populariteit van de universitaire verkiezingen. Zeven bekende experts die betrokken zijn bij politiek en beleid buigen zich over de aanbevelingen die KiesLeiden op basis van de resultaten formuleert. 

Doe mee

Deelname van studenten aan het onderzoek is van belang voor het draagvlak. Het kan nog, je hebt op 2 juni een ULCN-mail ontvangen met een link naar de enquête.   
 
(9 juni 2009/CH)

Laatst Gewijzigd: 09-06-2009