Nomineer je docent voor de onderwijsprijs

Zijn jij en je medestudenten enorm enthousiast over een docent? Omdat die héél goed college geeft, en vernieuwende en gevarieerde onderwijsvormen gebruikt? Nomineer hem en haar voor de Leidse Onderwijsprijs 2017.

Docenten uit blok 1

Let op: er zijn dit jaar meerdere deadlines. T/m 24 oktober kun je met een groepje van vier studenten via het daartoe bestemde formulier een docent voor de Onderwijsprijs nomineren die in college geeft blok 1 (het blokkensysteem wordt in enkele faculteiten gebruikt, al dan in combinatie met andere systemen). Aangezien de jury ook gaat kijken bij de docent, moet de aanmelding gebeuren vóór blok 1 is afgelopen; sommige docenten geven alleen maar in dat blok college. Later dit jaar is het ook mogelijk om docenten in latere blokken te nomineren.

Op het formulier beschrijf je niet alleen waarom de voorgedragen docent het verdient om de Onderwijsprijs te winnen, maar ook waarom hij/zij voldoet aan alle criteria, zoals hierna te lezen.

Een gelukkige Kim Beerden, universitair docent Oude Geschiedenis, won de Onderwijsprijs 2016

Een gelukkige Kim Beerden, universitair docent Oude Geschiedenis, won de Onderwijsprijs 2016

What's in voor de docent?

De Onderwijsprijs wordt feestelijk uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar. Het is een absolute eer hem te ontvangen. De winnaar wordt automatisch lid van de Teachers' Academy van de universiteit. Dat is een uitgelezen gezelschap van vernieuwende docenten die zijn afgevaardigd door hun faculteit om de onderwijsvernieuwing bij de universiteit aan te jagen. De leden blijven vijf jaar verbonden aan de Teachers' Academy en krijgen in die periode 25.000 euro om hun vernieuwingsprojecten te realiseren en te verspreiden naar andere docenten.

De criteria

  • De docent werkt actief aan het verbeteren van zichzelf en het onderwijs;
  • De docent heeft veel creatieve ideeën voor het overbrengen van kennis in de colleges en werkt zo mee aan onderwijsvernieuwing op het vakgebied en bij de Universiteit Leiden;
  • De docent heeft duidelijk affiniteit met het vakgebied en passie voor het vak, en weet dit over te brengen op studenten door een brug te slaan naar de arbeidsmarkt, de actualiteit en het onderzoek;
  • De docent houdt zich niet alleen bezig met onderwijs, maar begeleidt studenten ook zoveel mogelijk bij hun persoonlijke ontwikkeling;
  • De docent zorgt ervoor dat studenten gestimuleerd worden en actief meedoen in de colleges.

Vragen?

Vragen over het nomineren zelf en over de verdere procedure kunnen gesteld worden aan Maaike van Vliet, voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform: lus@sea.leidenuniv.nl.

 

Leids Universitair Studentenplatfor m

In het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) geven studenten advies aan het College van Bestuur over onderwijs en studentenzaken. Naast de uitreiking van de Onderwijsprijs organiseren zij maandelijks een Breakfast Cub of een themabijeenkomst. Daar zijn alle Leidse studenten welkom om hun mening te geven over specifieke onderwerpen. Wil jij ook meepraten op een van deze bijeenkomsten? Hou Facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Lees meer over het LUS

 

Laatst Gewijzigd: 13-10-2016