Bereid je voor op de arbeidsmarkt: doe een training!

Wil jij leren hoe je je concurrenten een stapje voor kunt zijn en je nu al voorbereiden op je loopbaan? Schrijf je dan in voor één van de trainingen in het najaar.

Bezoek Raad van State: interactieve workshop wetgevingsadvisering - 24 november

Altijd al een keer binnen willen kijken bij de Raad van State? Wil je weten waarover de Afdeling advisering van de Raad van State de regering adviseert en hoe dat in zijn werk gaat? Grijp nu je kans en schrijf je in voor een interactieve workshop bij de Raad van State!

Medewerkers van de Afdeling wetgevingsadvisering maken tijd vrij voor masterstudenten bestuurskunde. Aan de hand van stellingen en berichten uit de media zullen zij met je in gesprek gaan en uitleggen wat hun werk inhoudt.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land. De Raad van State is een Hoog College van Staat. Net als bijvoorbeeld de Staten-Generaal, de Algemene Rekenkamer en de Nationale ombudsman. Als bestuurskundige is het belangrijk een goed beeld te hebben van de besluiten van de overheid en wat je kunt doen tegen die besluiten.

Na de workshop krijg je een rondleiding door het prachtige monumentale gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in Den Haag, waaronder het Witte Paleisje. Hier woonden ooit koning Willem II en koningin Anna Paulowna.

Datum
Het bezoek is op donderdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Locatie
Raad van State, Kneuterdijk 22 in Den Haag.

Deelname
Het bezoek is voor masterstudenten bestuurskunde. Het bezoek is gratis bij te wonen, wel vragen we je om in te schrijven. Schrijf je voor 1 november in!

Career Workshop Networking & LinkedIn - 28 november

Nowadays, networking is the way to get a new job. But what is networking? How do you do it? And what are the networking do’s and don’t’s?
It is also essential to have a LinkedIn profile if you are going to enter the labour market. At this workshop you will increase your understanding of how to use LinkedIn effectively to maintain your network contacts, to stay informed of developments in your field of expertise and what an ideal profile looks like.

Satya Autar, career coach of Leiden University will be giving this workshop on how to expand your network online and offline. Learn to excel during your student time!

Sign up now for the Career Workshop Networking & LinkedIn on Monday 28th of November from 10.00-12.30. Registration form

Price: € 5.00 p.p . Your registration will be final once we have received your contribution. You will receive more information about the payment by email. The location of the game will be mentioned in that email as well.

Career College

Waar kun je na je studie Bestuurskunde terechtkomen? Hoe ziet je werkdag er straks uit? Wat moet je nu doen om straks die leuke baan te krijgen?
Tijdens dit Career College vertellen verschillende oud-studenten over hun werk en ervaringen. Zij geven je een beeld van een carrière na de studie. Ook krijg je deze middag natuurlijk de nodige tips.

Aanwezig zullen zijn:
• Laurie Grasmeijer
Trainee informatiemanagement bij PBLQ, een adviesbureau dat zich richt op informatievraagstukken in het (semi) publieke domein in Nederland, met oog voor Europa. Binnen het traineeprogramma van 2 jaar, is zij werkzaam bij drie verschillende soorten ICT projecten binnen de publieke sector. Zo heeft zij haar eerste opdracht bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens vervuld en werkt zij momenteel aan een project bij de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten).
• Roeland Stolk
Senior Consultant bij Berenschot, een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd met opdrachtgevers in de publieke en private sector.
Roeland richt zich op advieswerk rondom het inrichten/evalueren van omgevingen om daarbinnen tot oplossingen voor (complexe) problemen te komen.
• Elise van Zeeland
Senior Beleidsmedewerker bij de D66 Tweede Kamerfractie. Beleidsterreinen waar ze zich mee bezig houdt zijn: VWS (cure en care), jeugd(zorg) en emancipatie. Ze ondersteunt Kamerleden in hun dagelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld bij het voorbereiden van debatten of  het stellen van mondelinge of schriftelijke vragen aan de minister of staatssecretaris.

Het Career College vindt plaats op donderdag 1 december van 15.00-17.00, locatie Schouwburgstraat. Het Career College is gratis bij te wonen, wel vragen we je om in te schrijven. De exacte locatie zal enkele dagen voor het Career College plaatsvindt gemaild worden naar de ingeschreven studenten.

Schrijf je nu in via het inschrijfformulier.

Werken bij de EU, iets voor jou? - 1 december

Ben je geïnteresseerd in een Europese loopbaan en wil je weten hoe je binnenkomt bij de EU? Wil je tips en meer weten over de selectieprocedure voor Europese ambtenaren? Of wil je vanuit de praktijk horen hoe het is om bij de Europese Commissie te werken?

Speciaal voor studenten van de Faculteit Governance and Global Affairs is er op 1 december een bijeenkomst ‘Werken bij de EU’ bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag. Schrijf je nu in!

Programma:
- Presentatie: Werken bij de EU - Jasper de Boer (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
- Ervaringen uit de praktijk - Andreas Zenthöfer (Vertegenwoordiging Europese Commissie)
- Q&A sessie door Jasper de Boer & Andreas Zenthöfer

Jasper de Boer is als voorlichter werkzaam bij WerkenbijdeEU – onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel van dit onderdeel is het aantal Nederlanders werkzaam bij de EU-instellingen op peil te houden en de instroom te blijven bevorderen. Hij houdt zich bezig met voorlichting over de uiteenlopende carrièremogelijkheden bij de EU en het trainen van kandidaten die meedoen aan de verschillende selectieprocedures (concoursen). 

Andreas Zenthöfer is economisch adviseur bij de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Hij werkt sinds 2011 voor de Europese Commissie, eerst in Brussel (DG ECFIN), en nu in Den Haag. Hij heeft deelgenomen aan het ‘nieuwe’ concours, de selectieprocedure die op dit moment gebruikt om als ‘official’ bij de EU te mogen werken. Ook zat hij aan de andere kant van de tafel: in het board van een concours, waarbij hij zelf interviews en assessments afnam. 

Datum en tijd
1 december van 13.00-14.30

Taal
Nederlands (Q&A in Nederlands en Engels)

Locatie
Huis van Europa / Vertegenwoordiging van de Europese Commissie
Korte Vijverberg 5-6, Den Haag

Inschrijven
Inschrijfformulier  (het bezoek is gratis bij te wonen, wel vragen we je vooraf in te schrijven)

Laatst Gewijzigd: 21-11-2016